Maples Elementary School

New Learning Plan Letter April 20, 2020

Good morning Maples parents and students. All of the staff at Maples are missing you so much and hoping everyone in your family is staying healthy.

Last week the state of Michigan approved Dearborn’s home learning plan for the remainder of the school year. This plan begins today for all Dearborn schools and includes math, reading, science and social studies lessons. Instruction will now include new learning as well as review of the most important concepts already taught.  The special area teachers will also be sharing art, technology, music and physical education lessons on their blogs. You can find their blogs thru the Maples School blog.

These lessons will be graded and marked on the final report card of the year. The grading for final marking will include 2 for meeting, 3 for progressing and 4 for limited participation or no completion. Teachers will be working hard to support students as necessary by holding video classes, phone calls and online learning. At this time, we cannot enter the building to distribute additional computers but plan to do so as soon as it is allowed. Please message your child’s teacher on Dojo immediately if they are unable to complete work for any reason. Students who do not complete the lessons of the next 8 weeks may be required to attend summer school.

 In order to help your child be successful in completing his or her school work for the remainder of the school year I am asking for your help.

 Please check the school Dojo and your child’s teacher’s Dojo everyday. Messages will be posted daily with assignment and important information.

 Please be sure your child is sitting at a table to complete work and all distractions like the TV or YouTube are turned off.

 We ask that you check if your student has completed all assignments every day.  Older brothers and sisters can help check too.

 Students should only work on the computer for 15 to 20 minutes at a time. They should then take a quick break for activity or to run around outside for a few minutes. This will prevent their eyes or brain from getting too tired. Also we know families and children are sharing the computers so this will help them take turns.

 Students should only be playing on video games for a short time each day. Parents please do not let them play for hours at a time or play late into the night.

Finally, students should be going to bed at a reasonable time, by 10 or 11 at the latest and getting up by 10 or 11 in the morning. Teachers will be holding Google Hangouts during the day for students to listen to lessons and it is important that they attend.

Friday begins Ramadan and we know families will be having Iftar at 8:30 in the evening and staying up later.

However, school work will still be expected and teachers will be available all afternoon for lessons and help. Please be sure your child is going to sleep as if they were coming to Maples and getting up and completing the work in the early afternoon during Ramadan.

 We truly appreciate all your help and want to help you in any way possible. Please stay in contact with your child’s teacher in Dojo for any help. I am also available for anything you need. I will share my email and I respond to Dojo messages as well. Stay safe and keep learning.

Mrs. Jakubik

Maples Principal

صباح الخير طلاب وأهالي مدرسة مايبلز.جميع الموظفين في مدرسة مايبلز مشتاق لك كثيرً ويأملون في أن يكون أفراد عائلتك بصحة جيدة.

في الأسبوع الماضي ، وافقت حاكمة ولاية مشيغن على خطة التعلم من البيت لمدينة ديربورن على مدار السنة الدراسية الحالية. يتم تطبيق و إتباع هذه الخطة ابتداء من اليوم لجميع مدارس ديربورن وتشمل الرياضيات, القراءة, العلوم 

و الدراسات الإجتماعية. كما سيشمل ا هذا النوع من التدريس دراسات جديدة إضافة إلى مراجعة أهم المفاهيم التي تم تدريسها من قبل. كما أنه سوف يشارك مدرسوا المناطق الخاصة بنشر الدروس المتعلقة بمادة التكنولوجيا و مادة الرسم والفنون والموسيقى والتربية البدنية في المدونات التابعة للمدرسة.

 سوف تقيم الأساتذة  هذه الدروس و تمنح الطلاب الدرجات التي تضعها بالتالي  في تقرير العلامات النهائي للسنة الدراسية الحالية. سيكون إعطاء العلامات كالتالي, 2 هو وصول الطالب إلى المستوى المطلوب. 3 تشير إلى أن الطالب في تقدم. 1 تشير إلى مشاركة الطالب المحدودة. سوف يعمل الأساتذة بشدة لدعم ومساعدة الطلاب حسب الحاجة و ذلك بإجراء مكالمات هاتفية و إلقاء دروس عبر الفيديو والتعلم عبر الإنترنت. الطلاب الذين لا يكملون دروس الأسابيع الثمانية القادمة حضور المدرسة الصيفية.

في هذا الوقت لا يمكننا الذهاب إلى المدرسة لتسليم مجموعة أخرى من أجهزة الكمبيوتر للطلاب الذين بحاجتها و لكن ننوي عمل ذلك متى ما سمح لنا الوضع بذلك. نرجو من الأهالي إرسال رسائل إلى معلمي أطفالهم عبر برنامج الدوجو في حالة ما لم يكن بإمكان الطالب إتمام أي نوع من الفروض لأي سبب.

أرجو من الأهالي مساعدة أطفالهم في إتمام الفروض والواجبات التي عليهم لهذه السنة الدراسية إلى نهايتها.

راجعوا يوميا  برنامج الدوجو للمدرسة و لمعلمة طفلك حيث أن المعلمين يعملون على إرسال رسائل تخص الواجبات 

و معلومات مهمة  كل يوم على البرنامج.

يجب على الطالب أن يعمل و يدرس حول طاولة وأن لا يتفرج على التلفاز أو على موقع اليوتوب أثناء الدراسة حتى لا يتشتت ذهنه. 

 نطلب منكم التحقق مما إذا كان الطالب قد أكمل جميع الواجبات كل يوم. يمكن أن يساعد الإخوة والأخوات الأكبر سنًا في التحقق أيضًا.

 يجب على الطلاب العمل على الكمبيوتر لمدة 15 إلى 20 دقيقة في المرة الواحدة فقط. يجب عليهم بعد ذلك أخذ استراحة سريعة للنشاط أو الجري بالخارج لبضع دقائق. سيمنع هذا أعينهم أو دماغهم من التعب. ونعلم أيضًا أن العائلات والأطفال يشاركون أجهزة الكمبيوتر ، وهذا يساعدهم على التناوب في إستعمال جهاز الكمبيوتر.

 يجب أن يلعب الطلاب على ألعاب الفيديو لفترة قصيرة فقط كل يوم. الآباء والأمهات, نرجو منكم عدم السماح لهم اللعب لساعات  طويلة أو اللعب في وقت متأخر من الليل.

وأخيرًا ، يجب أن ينام الطلاب في وقت معقول. يجب أن ينام الأطفال في تمام الساعة 10 أو 11 ليلاعلى أقصى تقدير وأن يستيقظوا في العاشرة أو الحادية عشرة صباحًا. سيعقد المعلمون Google Hangouts خلال النهار للطلاب للاستماع إلى الدروس ومن المهم حضورهم.

يبدأ شهر رمضان يوم الجمعة ونعلم أن العائلات سوف تتناول الإفطار الساعة 8:30 مساءً وتسهر لوقت متأخر من الليل.

ومع ذلك ، سيظل العمل المدرسي متوقعًا ، و سيتوفر المعلمون طوال فترة بعد الظهر للدروس والمساعدة. يرجى التأكد من أن طفلك سينام كما لو كان قادمًا إلى المدرسة ويستيقظ ويكمل العمل في وقت مبكر بعد الظهر خلال شهر رمضان.

نحن نقدر كل مساعدتكم  و نريد مساعدتك بأي طريقة ممكنة. يرجى البقاء على اتصال مع مدرس طفلك على الدوجو للحصول على أي مساعدة. نتمنى لك البقاء آمنا والاستمرار في التعلم.

دانا جاكوبك

مديرة مدرسة مايبلز